24 груд. 2022 р.

Як можна провести час на зимових канікулах?

 

Льодова ковзанка


Катання на санчатах


Запросимо додому друзів

 Якщо на дворі стоїть мороз, чому б не влаштувати вдома невелике свято із домашніми частуваннями, солодощами, настільними та відеоіграми? І зовсім не обов'язково завжди шукати особливу причину для свята, адже зимові канікули це вже одна велика нагода порадувати себе та близьких.

Зимова фотосесія

Було б чудовою ідеєю влаштувати зимову сімейну фотосесію, особливо десь на природі. Адже саме у фотографіях ми зберігаємо пам'ять про найщасливіші моменти нашого життя. 

Готуємо щось разом

Ми всі любимо новорічні солодощі, особливо якщо вони домашні. І точно любимо їх, якщо вони були приготовлені нами самими. Чому б не виділити вихідний на те, щоб приготувати разом із дитиною новорічний кекс, торт, пиріг, цукерки чи печиво? 

Домашній театр

 Це може бути як проста постановка, так і ляльковий театр - і в обох випадках перед Вами відкривається великий простір для спільної з дітьми творчості. Підготуйте костюми або ляльки для вашої вистави, завчіть нескладний текст і розіграйте вибрану разом сценку! Це гарантовано розфарбує один, а може й кілька зимових днів.

Активні ігри на повітрі

Приємно провести час, граючи разом на повітрі. Варіантів є безліч, наприклад – гра «Цар гори». Для цієї гри слід знайти невелику височину, навколо якої немає небезпечних предметів - гострого льоду, бетону та асфальту, каміння, корчів, тощо. Хтось із учасників на неї піднімається, і стає царем гори. Завдання решти учасників - самому зайняти його місце і не дати себе змістити. Головне у цій рухливій грі – бути обережним, щоб не заподіяти іншим учасникам шкоди. Дорослим обов'язково слід подбати про безпеку.

Вечір під ковдрою

Побудуйте будиночок зі стільців, подушок і ковдр, і проведіть вечір за розповідями різних історій з життя, про особисте і важливе . Цей варіант проведення часу і цікавий, і корисний - як для дорослих, так і для дітей. Ви можете дізнатися багато важливих речей з розмов.

День  добрих справ

Зроби сюрприз рідним чи друзям.

Увага птахам

Зроби годівничку, спостерігай за птахами, це дуже цікаво.


Вечір  настільних ігор

Малюнок на снігу

Снігова скульптура

Не обов'язково сніговика. Це може бути котик, мишка, слон, замок.... Якби тільки  сніг випав.

Прочитати книгу

Переглянути мультфільм разом із сім'єю


 

Щасливих Вам новорічних свят !

Немає коментарів:

Дописати коментар