11 лист. 2023 р.

Математика.

 Кути

Розміри кута. Тренуй окомір.

(Тягни промінь за круг і дивись розмір  утвореного кута)



Відкрий гру. Потягни за кружечок, вистав кут, який хочеш. Потім клікни на середню зелену кнопку, визнач розмір кута, обери внизу  градусну міру, яку вважаєш правильною. Переходь до наступної вправи. 


Запусти ракету 1

У лівому нижньому куті (1) задано розмір кута. Тягни за бігунок (2) вправо, щоб твій кут був приблизно  того розміру, який вказано у віконечку (1). Потім клікай на  ракету і  перевіряй свою точність.  Щоб перейти до наступної вправи, клікай червону стрілку внизу справа. 


Мені треба було виставити кут 47 градусів(1). Я виставила 42 - стрілочка 2. Помилка на 5 градусів  - стрілочка 3. Стрілка 4 показує  різницю на шкалі транспортира. 






Поверни транспортир так, щоб  0  співпав з ракетою (1).  Дивись на  число на шкалі, яке лежить на промені з космічним другом. Тобто, визнач  розмір кута  між  променем і ракетою (3). Набери  на числовому блоці 2  це число. Не переплутай шкалу, їх дві на транспортирі. Потім клікай на стрілку 4 і запускай ракету. 




Дивись результат.  Я була точна.  Перше вікно - мій кут. Цифра 2 - такий кут  був заданий. Червона стрілка - наступна вправа. 






Відеоінструкція  до ігр:





Немає коментарів:

Дописати коментар